Bloemen en planten passen perfect bij de inrichting van elke toiletruimte, maar wist u dat er planten zijn die ervoor zorgen dat deze er niet alleen goed uitziet maar ook fris blijft ruiken? Sommige planten zien er niet alleen mooi uit en ruiken heerlijk, maar zijn ook luchtzuiverend! Een natuurlijke luchtverfrisser die niet hoeft te worden vervangen!
Als u een druk leven hebt, zijn planten die de lucht verfrissen de perfecte oplossing. Ze hebben weinig verzorging nodig en zorgen voor een beter ruikende en gezondere badkamer. Er zijn talloze planten waaruit u kunt kiezen. We hebben een top vijf samengesteld van kamerplanten die geschikt zijn voor plaatsing in de toiletruimte.
Bamboe is de kampioen onder de luchtzuiverende planten. Deze plant verwijdert een veelvoorkomende luchtvervuiler, formaldehyde, en is een van de weinige luchtzuiveraars die veilig is voor kinderen en huisdieren (niet giftig als ervan wordt gegeten). Bamboescheuten zien er ook leuk uit in huis en passen perfect bij een stijlvolle badkamer. Ze kunnen heel hoog worden en geven een tropische sfeer. Ze hebben niet veel water nodig, maar wel zonlicht.
De lepelplant is een van de meest populaire planten voor in huis. Deze plant ziet er elegant uit en heeft niet veel zonlicht en weinig water nodig. Niet iedereen weet dit, maar de lepelplant is meer dan alleen een mooie potplant. Deze plant zuivert ook de lucht in huis door bepaalde gifstoffen en verontreinigende stoffen in de lucht te absorberen die ontstaan door het gebruik van chemicaliën in producten en schoonmaakmiddelen. De lepelplant is zelfs de meest efficiënte kamerplant op dit gebied. Daarom is het een perfecte plant voor in de badkamer en de toiletruimte. Als ervan wordt gegeten, kan dat echter wel tot misselijkheid leiden.
De chrysant is ook perfect voor in huis. Deze plant is luchtzuiverend en ziet er mooi uit. Chrysanten zijn veel kleurrijker dan de lepelplant. De roze en gele bloemen zijn decoratiever en fleuren elke ruimte op. De chrysant is een van de mooiste luchtzuiverende planten voor in huis, en veel soorten ervan zijn winterhard en groenblijvend. Een nadeel is echter dat deze plant meer aandacht nodig heeft, regelmatig water moet krijgen en veel meer zonlicht wil. Chrysanten zijn giftig en mogen dus niet worden gegeten door huisdieren of kinderen.
Vrouwentong, of sanseveria, is een indrukwekkende binnenplant die heel hoog kan worden en verontreinigingen uit de lucht opneemt. Denk hierbij aan formaldehyde, stikstofoxide, benzeen en trichloorethyleen – zaken die we als het even kan liever niet inademen. Deze cactusachtige plant heeft niet veel water nodig. Sterker nog, het kan nog een hele uitdaging zijn om deze plant in de badkamer voldoende droog te houden. Vrouwentong heeft een voorkeur voor zonlicht, maar doet het ook prima zonder. Ook deze plant kan beter niet worden gegeten!
De klimop is met name bekend als buitenplant. Zo een die tegen oude tuinmuren groeit of de voorkant van oude huizen decoreert. Klimop ziet er prachtig uit, maar tuiniers zijn er niet altijd blij mee, omdat deze plant erg snel groeit en andere planten in de buurt overwoekert. De klimop is echter ook geschikt als binnenplant, waar deze beter onder controle kan worden gehouden, en is een zeer effectieve luchtzuiveraar. Net als de andere genoemde planten absorbeert klimop gifstoffen in de lucht afkomstig van chemicaliën in producten. De klimop heeft echter nog een ander heel speciaal talent: schimmel bestrijden. Schimmelmoleculen die door het huis zweven en schadelijk kunnen zijn bij inademing worden erdoor geabsorbeerd. Als u dus een badkamer hebt waar zich schimmel kan vormen, is deze plant de perfecte oplossing. Er is wel een waarschuwing van toepassing: de klimop is vrij giftig en mag niet worden gegeten. Als de bladeren of bessen ervan worden ingeslikt, kan dat tot veel ongemak leiden en in het ergste geval tot ernstige medische problemen. Dus met name voor klimop geldt: niet geschikt voor een huishouden met huisdieren of kleine kinderen.
De kracht van planten! Ontdek hoe binnenplanten de lucht in de badkamer verfrissen en zuiveren.